Zamyslete se nad touto otázkou, odpověď je totiž zásadní nejen pro váš projekt, ale zejména pro vás samotné. Je jen na vás, jestli se stanete inspirativními tvůrci budoucnosti, nebo jen někým, kdo plní stanovené cíle. Vaše organizace totiž bude vypadat přesně podle toho, jaký zvolíte přístup k podnikání. Jen na vás je výběr lidí, co pro vás budou pracovat, klientů, které budete obsluhovat a trhu, který budete zasahovat a možná i proměňovat.

Dovedete si představit, co znamená budovat nejlepší organizaci pro svět? Pokud odpovídáte, že ano, není lepší cesty než následovat svoji vášeň. Nejprve ale musíte naplno porozumět svému nadání a talentům a naplno je využívat v každém úkolu, který vás potká. Protože vaše hodnoty musí být v souladu s podstatou a hodnotami vaší organizace.

Odpovězte si opravdu ze srdce na následující otázky:

  • Jaké jsou tři nejdůležitější hodnoty, podle kterých se rozhodujete a podle nichž se chováte? (pokud je pro vás náročné si na tuto otázku odpovědět, můžete využít Barrettův test hodnot. Test je zdarma a výsledek vám během chvilky dorazí na váš e-mail.)
  • Co vás na vaší práci nejvíce motivuje? Kdy zažíváte opravdové naplnění, radost a štěstí? A nemyslete jen na výsledek, při jakém se tento pocit dostaví, myslete na konkrétní činnosti.
  • Co je pravou esencí vaší práce? Co je podstata vaší jedinečnosti, kterou chcete otisknout do vašeho projektu?

Jsou odpovědi v souladu s vaším podnikatelským záměrem? Pokud ano, máte nejcennější a současně nejsilnější základ pro opravdu úspěšný projekt. Pokud najdete drobné mezery, pokuste se na nich zapracovat. Jen tak vytvoříte nejlepší organizaci pro svět.

Pokud potřebujete poradit, přihlaste se do akcelerátoru 321 dílna. 

Na setkání na naší dílně se těší

Milan Pařil

Nadace
Lilie & Karla
Janečkových
Zapova 18
Praha 5
150 00
 
IČO: 02576040