Víte, kde končí vaše slupky?

 

 40% odpadu, který házíme do “směsi”, tvoří organické zbytky. Slupky, natě, kávová sedlina i čajové lístky pak končí ve spalovnách nebo ve skládkách, kde se mění v jedy. Přiitom z nich snadno můžeme vytvořit zdroj živin, tolik potřebný pro unavenou půdu.

Třídit a kompostovat přitom můžeme úplně všichni! Podívejte se na rozhovor s absolventkou akcelerátoru 3-2-1 dílna a kompostovací konzultantkou z iniciativy Kokoza Soňou Valčíkovou a začněte s kompostováním ještě dnes! 

Každý z nás vytvoří až 100 kilo bioodpadu ročně

Pokud ještě potřebujete popostrčit, nechte se přesvědčit blogerkou Markétou Pavleje, zpěvačkou Klárou Vytiskovou, hudebníkem Milanem Caisem a zahradním architektem Ferdinandem Leflerem. 

#zijukompostyl